Over ons

Naast dat we druk bezig met het maken van de nieuwe collectie van 20BO, willen we graag de rol als duurzaamheidsadviseur op ons nemen. We willen allemaal ons steentje bijdragen voor een betere leefomgeving maar weten vaak niet hoe we dat stap voor stap kunnen doen. Op zoek naar inspiratie? Lees onze blogs! In de webshop bieden we diverse duurzame producten die aansluiten bij de 20BO lifestyle.

Waarom wij 20BO zijn gestart

De kledingindustrie is de op één na vervuilendste industrie ter wereld… Verandering in deze industrie is dus zeer noodzakelijk! De slechte arbeidsomstandigheden voor de arbeiders, de lage salarissen, de hoge werkdruk, het enorme waterverbruik, het eindeloze gebruik van nieuwe grondstoffen en de CO2 uitstoot zijn maar een aantal factoren die de fast-fashion industrie kent. Misschien is het kledingstuk dat je vandaag draagt al in meer landen geweest dan waar jij zelf ooit bent geweest. Voordat de kleding in onze kast belandt is het namelijk al heel de wereld rond gevlogen. Gevlogen? Ja. We willen zo snel mogelijk de nieuwste items in de winkel hebben hangen. Veel kleding gaat meteen naar de brandstapel. Alle ingezette energie en materialen worden direct vernietigd zonder gedragen te zijn.

over 20BO Official

Over 20BO

20BO is een lifestylebrand waarin wij ons steentje willen bijdragen aan een betere wereld zonder stijl en luxe te verliezen. Vaak wordt duurzaamheid op een low-budget manier gebracht als in “koop tweedehands, doe aan hergebruik en vele swap party’s”. Bij 20BO kiezen we voor een luxe en exclusieve benadering omdat we weten dat vele mensen hiernaar op zoek zijn. Onze passie ligt bij het ontwerpen van kleding maar we willen je meer dan dat kunnen aanbieden, vandaar de term Lifestylebrand. De jonge onderneemster Bo Broers noemt haar functie Ecosystem-designer omdat haar passie ligt bij het verbinden van mensen en bedrijven die dezelfde visie delen. Vele maatschappelijke vraagstukken en vervolgens het uitrollen van nieuwe concepten hiervoor gaat niet alleen. Hiervoor moet een team worden samengesteld. Samen met haar netwerk gebruikt ze creative thinking om oplossingsgericht te werken aan een betere wereld.

Waar komt de naam 20BO (TwentyBo) vandaan?

Vroeger dachten we vele science-finction gedachten over het jaar 2020, dit hebben wij omgezet tot innovatie. Wij vinden innovatie ontzettend belangrijk! 2020 is het jaartal waarin we gestart zijn met het lifestylebrand 20BO. Dit jaartal wilde we graag op een leuke manier verwerken in de merknaam. ’20 zorgt voor een sportieve vibe, door de heerlijke comfortabele kleding die 20BO in haar collecties biedt is dit een goede match.

Bekijk de collectie van 20BO

Op zoek naar inspiratie? Lees onze blogs! In de webshop bieden we diverse duurzame producten die aansluiten bij de 20BO lifestyle.

Socials & Contact

Inschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Shopping Cart
Scroll naar top
×