Nieuw vorm van status “Support your locals”

Door het COVID-19 virus zijn we over de hele wereld in een aparte situatie beland. Waar voorheen al onze agenda’s bom- vol gepland waren hebben we nu een veel minder drukke agenda. Doordat het ene na het andere wordt gecanceld vraagt het van ons veel flexibiliteit. Echter blijkt het zo te zijn dat onder druk en tegenslagen we creatiever worden. Dit is de positieve kant van het verhaal!

Zo zijn de dingen die we heel erg belangrijk vonden in het verleden veel minder belangrijk geworden. De Citotoets en het Centraal Examen en zo nog vele andere belangrijke dingen zoals het songfestival zijn niet doorgegaan. Wat we belangrijk vinden in tijden van crisis veranderd dus. Zo komen we erachter wat we écht belangrijk vinden. We zijn we allemaal massaal aan het buitensporten geslagen (inmiddels ook weer in de sportschool) en vinden we het hebben van een gezonde levensstijl erg belangrijk. Ook besteden we minder tijd aan ons uiterlijk en trekken we een comfortabele outfit aan. De klusjes in huis die zijn blijven liggen worden nu uitgevoerd. Dat verklaart dan ook de drukte bij de bouwmarkten. Geld verdienen blijkt niet meer het belangrijkste te zijn. Waar eerst fors geld voor werd gevraagd wordt nu gratis aangeboden. Zo zijn er talloze online Webinars die nu gratis worden aangeboden en het Virtual Design Festival en vele modeshows werd voor de eerste keer visueel georganiseerd dat het toegankelijker maakt voor meerdere mensen. Het delen van kennis is erg belangrijk in deze tijd en wordt steeds meer online gedaan. We willen ons namelijk wel nuttig maken. Ook helpen we elkaar heel graag. Dat ‘het druk hebben’ voorheen onze status bepaalde verschuift dat nu naar ‘hoe erg helpen we elkaar’. Hashtags als #supportyourlocals worden massaal gebruikt.

Iedereen zit in hetzelfde schuitje en is er daarom geen sprake van de ‘fear of missing out’. Minder burn-outs zijn hiervan het gevolg. Het schrappen van de dingen in onze agenda wordt bij de interventie als moeilijk ervaren. Nu worden we hiertoe verplicht. Ook slapen we natuurlijker omdat we later wakker worden. Het hebben van eigen regie wordt steeds belangrijker. Wie weet zeggen we in de toekomst ‘ik ga dit weekend even in de coronastand’.

Het saamhorigheid zal zich ook uiten in nieuwe bedrijfsvoeringen. Willen we snel herstel kunnen creëren van deze crisis zullen bedrijven meer moeten gaan samenwerken. Het creëren van meervoudige waarde zal hierbij erg belangrijk zijn. Zo zullen vele bedrijven met elkaar gaan samenwerken in verschillende branches. Dit zal zorgen voor een reset. Duurzaamheid zal steeds belangrijker worden. Er moeten vele dingen ver- anderd worden en dit heeft alles te maken met goede voorlichting. We zullen opnieuw moeten worden opgevoed. Zoals Lidewei Edelkoort zegt: “Het wordt de eeuw van de amateur”. Waarin we erachter komen dat lokaler en minder produceren zeer belangrijk is. Het bewuster worden van de waarde van spullen is wat we moeten aanleren. Hierin is transparantie en informatievoorziening heel belangrijk dat resulteert in het opnieuw opvoeden van de bevolking. Door alle tijd die we tot onze beschikking hebben willen we leren hoe we zelf dingen kunnen pimpen en maken waarbij we zelf beslissingen kunnen maken en meer zelf regie hebben. Zo hebben we meer betekenis in ons leven en kunnen we meer zelfvoorzienend zijn.

Voor het tegengaan van een volgende pandemie zullen we terug moeten kijken naar wat we verkeerd hebben gedaan bij de vorige uitbraak. We moeten ook hierin dus een goede informatievoorziening hebben waardoor we opnieuw opgevoed worden. Deze opvoeding zal hem ook zitten in hygiëne. We ervaren nu hoe belangrijk dit is. Ook op internationaal vlak zal er beter samengewerkt moeten worden en sneller en meer informatie moeten worden verstrekt. Zo weten we sneller wat er gaande is en kunnen we daar sneller op inspelen. Het virus is ontstaan door de globalisering en moet ook opgelost worden door de globalisering.

Nieuw vorm van status "Support your locals" 1 Sustainable Fashion For Men

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Sustainable MensWear
Sustainable MensWear

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

20BO Fashion

The 20BO story. The 20BO story begins in 2019 and the first collection will be launched in September 2020. This is why the label bears